Édesburgonya pirítós diétás és gluténmentes kenyér-alternatíva

Édesburgonya új szerepben: pirítósnak!

A pirítóskenyér valószínűleg sokaknál a leggyakoribb reggeli, de uzsonnára, vacsorára is gyakran praktikus tetszés szerinti feltéttel, édesen vagy sósan. Aki viszont szeretne kevesebb kenyeret és több egészségesebb ételt enni, kóstolja meg a pirítóst édesburgonyával!

Az édesburgonyás pirítós hatalmas ötlet, és lapozzunk túl azon a tévhiten, hogy mindent helyettesíteni kellene valamivel, mert nem feltétlenül van így, viszont ez a módszer nagyon jó alternatíva arra, hogy kevesebb szénhidrátot, kenyeret együnk, és több zöldséget, amivel jobban jár a szervezetünk. Ráadásul ebben a formában a "pirítós" gluténmentes étrendbe is beilleszthető, és az édesburgonyának rengeteg jótékony hatása is van.

Mit tud a batáta?

  • alacsony a glikémiás indexe, ezért cukorbetegeknek és diétázóknak javallott
  • bővelkedik B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminokban
  • gazdag kalcium-, vas-, magnézium-, mangán-, kálium-, foszfor-, nátrium-, szelénforrás
  • rengeteg értékes rostot tartalmaz
  • Amerikában őshonos, de hazánkban is megterem, piacokon hazai termesztésűt is beszerezhetünk

Hogyan készítsük pirítósnak? Ide kattintva megtudhatjátok >>>

Forrás:
Depositphotos