Egyéb kategória

Sajtos-tojásos kenyércsónak, az izgalmas melegszendvics

Ha már unjuk a hagyományos melegszendvicset, készítsünk kenyércsónakot! Sokban hasonlít a quiche-hez, a francia sós lepényhez, azzal a különbséggel, hogy nem kell a tésztával bajlódnunk, mert az maga a kenyér, a belsejébe bármit tehetünk, amit szeretünk, és a lényeg, hogy az egészet egy tojásos-sajtos keverék fogja össze. Bámulatosan egyszerű és ugyancsak ínycsiklandó!

vous - 2018.10.08.
Sajtos-tojásos kenyércsónak, az izgalmas melegszendvics

Gyors, hatékony és nagyon finom ez a töltött kenyér, és igazán kevés alapanyaggal és játszi könnyedséggel jó kis laktató fogás az eredmény, ami salátával vagy friss zöldségekkel, uborkával, retekkel, paprikával vagy paradicsommal tálalva is tökéletes. Meleg, de mégsem igényel igazi főzést, és a benne lévő tojásnak köszönhetően tartalmasabb és gazdagabb, mint egy melegszendvics, viszont nem igényel több pepecselést.

A "kibelezett" mini bagettekbe bármit tehetünk, ideális hozzá maradék kolbász, sonka, bacon, bármilyen zöldség, rengeteg a variációs lehetőség, de a lelke a tojás és a reszelt sajt – a kenyér belseje kissé felszívja a tojásos keveréket, kívül ropogósra sül, belül pedig lágy és nagyon sajtos, puha, remegős…

Sajtos-tojásos kenyércsónak

Hozzávalók:

  • 4 mini bagett
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál tej vagy tejszín
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 húsos (kaliforniai) paprika
  • 1 paradicsom
  • kb. 10 centi kolbász
  • maréknyi reszelt sajt
  • só, bors

Az elkészítéshez kattintsatok ide.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek