Egyéb kategória

Csokis-banános zabkeksz, a tökéletes nassolnivaló

A keksz az a műfaj, ami bármikor bevethető, tökéletes nasolnivaló, szuper uzsonnára, kirándulásra, de vendégvárónak is megteszi, ha pedig egészségesebb változtban készítjük, még reggelinek is ideális. Nagyon egyszerű és gyors, zabkeksz következik, amit minden bűntudat nélkül fogyaszthatunk, pedig isteni és csokis!

vous - 2018.10.09.
Csokis-banános zabkeksz, a tökéletes nassolnivaló

Tojás, vaj, liszt nélkül készül, vegán, laktóz- és gluténmentes, egy késes robotgépben percek alatt összeállítható, és 10-12 perc alatt megsül – ezt tudja ez a nagyon csokis keksz, ami nemcsak ízében és állagában körözi le a bolti kekszeket, de garantáltan nincs benne semmilyen adalékanyag. Jó, a sütőport – szigorúan véve – mondhatjuk adalékanyagnak, de valószínűleg ezzel senkinek semmi baja nincs.

A keksz alapja banán, minél érettebb, annál jobb, így akár a már kicsit barnuló, csoffadtabb gyümölcsöket is megmenthetjük ebben az isteni kekszben felhasználva, emellett zabpehely, vízben kissé megduzzasztott chiamag, kakaópor és egy kis mogyoróvaj szükséges, a többi ízlés szerint variálható. Alapreceptként is tökéletes, tehetünk bele bármilyen magot, aszalt gyümölcsöt, vagy akár aprított csokit… A változatoknak csak a fantáziánk szab határt. 😉

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg itt!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek