Egyéb kategória

Spanakopita, az isteni görög spenótos-fetás rétestorta

Ropogós rétestészta, fűszeres spenót és feta sajt kombója a zseniális spanakopita, a görögök egyik kedvence piteféléje, amit meglepően könnyű elkészíteni, mutatós és isteni finom. Vendégvárónak, partiételnek is működős magában, de salátával ebédre, vacsorára is tökéletes.

vous - 2018.10.09.
Spanakopita, az isteni görög spenótos-fetás rétestorta

A spenót és a feta fantasztikusan passzol egymáshoz, mindez pedig egy szép prosra, ropogósra sült tésztarétegben maga a mennyország. A készen kapható rétestésztának köszönhetően szerencsére igazán egyszerű dolgunk van, hiszen nem kell pepecselnünk a tészta elkészítésével, csak arra érdemes figyelni, hogy gyorsan dolgozzunk a kibontott réteslapokkal, mert hamar kiszáradnak.

Ennél a sós sütinél az olajozás nagyon fontos,

mert ettől lesz igazán ropogós a tészta, és összességében nem is kell sok hozzá, még ha 8-10 vékony réteg réteslappal dolgozunk is, hiszen ecsettel vékonyan fel lehet vinni az olajat, és mindenhova jut belőle.

Spenótból használhatunk frisset és fagyasztottat is, amihez érdemes egy kis újhagymát, mentát és petrezselymet adni, mert ez teszi igazán különlegessé. Viszont a feta helyett választhatunk jóval olcsóbb krémfehér sajtot is, hiszen ez gyakorlatilag ugyanaz, mint a feta. Mivel ez eredetvédelem alatt áll, csak az nevezhető feta sajtnak, ami Görögországban készül, de a hazai változat is majdnem ugyanolyan finom – ennél a receptnél tökéletesen beválik!

A receptért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek