Egyéb kategória

A pellengérre állított szívószál

Nyár óta tele van a média a szívószál környezetre káros hatásaival. Tömegével jelennek meg hírek arról, hogy x év múlva betiltják a szívószálat Magyarországon, az Unióban, Kukutyinban. Köszönhető ez a júniusi szívószálmentes napnak és a Felelős Gasztohős által sokadszorra megrendezett szívószálmentes augusztusnak. Be kell vallani, divatos lett utálni a szívószálat.

vous - 2018.10.10.
A pellengérre állított szívószál

A vendéglátóhelyek sorra szüntetik be a műanyag szívószálakat és adnak helyette lebomlót vagy növényi műanyagot, hogy lépést tartsanak a trendekkel.

Ezzel mindössze egy probléma van. Vagyis kettő. Végiggondolva pedig rengeteg.

A lebomló szívószál nem bomlik le

… a kommunális kukában. Ha ugyanúgy a normál szemétbe kerül a komposztálható szívószál, kizárólag ügyes marketingfogás környezetbarátként hirdetni az adott vendéglátóhelyet. A papír szívószálnak is minimum egy egyszerű komposztra kell kerülnie, de a növényi műanyagoknak nem elég a házi komposzt, különleges, magas hőmérsékletű ipari komposztálóra van szükség.

Mégis melyik vendéglátóhely rendelkezik ilyennel? Vagy melyik szállítja el a szemetét egy nagynyomású komposztálóba?!

A megoldás továbbra is a fém szívószál lehet, amit ugyanúgy el lehet mosni, ahogy a kanalakat, poharakat. Vagy a szívószál elhagyása, mert egy limonádét könnyen meg lehet inni nélküle.

A cikk befejezését ide kattintva olvashatjátok >>> 

Ajánlott cikkek