Egyéb kategória

Ne csak edd, arcodra tedd!

Egy nő életében többször is előfordulhat olyan élethelyzet, amikor nem tud időt szakítani arra, hogy meglátogassa a kozmetikusát egy jó alapos, vagy akár egy kényeztető arcápoló kezelésre. Pánikra semmi ok! A konyhánkban rengeteg olyan alapanyag található, amik nem csak belülről, hanem kívülről is táplálni tudják a bőrünket.

vous - 2018.10.11.
Ne csak edd, arcodra tedd!

Most, hogy a GYED-ről visszatérve újra elkezdtem dolgozni, Mimi pedig bölcsődés lett, nem sikerül még kialakítanunk a napirendünket, nem álltak be a heti rendszerességű állandó elfoglaltságok. Felkerestem  Szilvit, egy nagyon kedves kozmetikus ismerősömet, hogy ajánljon nekem valami otthon is elkészíthető arcápolási terméket az őszi hónapokra.

1. lépés – Tisztítás

Valószínűleg senkinek nem mondok újat azzal, hogy az arcápolás legfontosabb lépése a tisztítás. Mostanában nagyon divatosak a különböző arctisztító készülékek, ám amikor megláttam, hogy milyen borsos az áruk, azonnal visszatettem a polcra és azt gondoltam, enélkül is tiszta lehet a bőröm. Szilvi megerősítette a véleményem. Drogériákban néhány száz forintért lehet arctisztító kefét vásárolni, melynek segítségével manuálisan, bármilyen arctisztító gél, hab könnyen eloszlatható, felhabosítható és így az arcbőr hamar felfrissül, a vérkeringés helyreáll és az eredmény a friss és üde arc.

A kozmetikában egyébként hidroabráziot vagy dermabráziót szoktak használni annak érdekében, hogy az elszarusodott hámréteget még hatékonyabban le tudják szedni. De véleményem szerint ezzel otthoni körülmények között inkább ne kísérletezzünk.

2. lépés – Radírozás

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál szemcsés összetevő (só, cukor, kávé)
  • 1 teáskanál olaj
  • 3-5 csepp citom illóolaj

A szemcsés összetevő kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy mennyire durva bőrradírra van szükségünk. Az én bőröm zsírosodásra hajlamos, problémás, így Szilvi a tengeri sós peelingelést ajánlotta. Az olajos összetevő gyakorlatilag bármilyen (olíva, kókusz, mandula) növényi olaj lehet, arra érdemes figyelni, hogy hidegensajtolt és extraszűz legyen. 

Az illóolaj kiválasztásánál nagyon fontos, hogy a termék 100%-os tisztaságú legyen, hiszen a szintetikus anyagok könnyen irritációt okozhatnak a bőrön. A citrom illóolaj ebben a radírban fertőtlenítő, baktériumölő, élénkítő, frissítő hatással bír. 

A radír lemosásakor marad egy olajos réteg a bőrön, amit én személy szerint nem kedvelek, de egy a arctisztítós lemosás könnyen segít ezen a problémán.

Ezzel az első két lépéssel tökéletesen előkészíthetjük a bőrünket a további ápoláshoz.

A további két lépést ide kattintva olvashatjátok el >>>

Ajánlott cikkek