Házi csokis mogyorókrém Nutella

Házi csokis mogyorókrém – jobb, mint a Nutella!

A Nutella tagadhatatlanul az egyik legnagyobb csokis csábítás, imádjuk kiskanállal enni vagy kenyérre, kalácsra kenni, és minden vele készülő desszert biztos sikerre számíthat. Az utóbbi időben viszont egyre több támadás éri a világbajnok csokis mogyorókrémet, mert bizony fő összetevői a pálmazsír és a cukor, mogyorót alig, csoki helyett pedig kakaót tartalmaz. Készítsük inkább házilag, sokkal finomabb!

Ha megnézzük a Nutella címkéjét, valószínűleg azonnal a szívünkhöz kapunk, de legalábbis a fejünket csóváljuk csalódottságunkban. Az allergéneket nagy betűkkel kell jelölni, és szabály az is, hogy az összetevőket abban a sorrendben kell feltüntetni, amilyen arányban szerepelnek az ételben, vagyis azzal kell kezdeni, amiből a legtöbb van benne. Lássuk csak...

ÖSSZETEVŐK
Cukor, pálmaolaj, MOGYORÓ (13%), zsírszegény kakaópor (7,4%), sovány TEJPOR (6,6%), TEJSAVÓPOR, emulgeálószer: lecitinek (SZÓJA); aroma (vanillin).

Uhhh... Kész átverés, nem? Arról nem is beszélve, hogy a pálmazsír mennyire káros a szervezetre és a környezetre, és ha igazi csokival és sok mogyoróval készülne, akkor lenne benne elég zsiradék magától is, nem kellene pluszban hozzáadni.

A házi csokis mogyorókrém sokkal természetesebb és finomabb is, egyszerű elkészíteni, és az édességét is szabályozhatjuk. Az egyetlen hátránya, hogy hűtőben kell tárolni, és kb. 1 hét alatt érdemes elfogyasztani, de ez valószínűleg nem okoz majd gondot, mert csak úgy eteti magát, isteni finom!

Házi csokis mogyorókrém receptje >>>

Forrás:
Depositphotos