Egyéb kategória

Sült édesburgonya Hasselback módra

Az édesburgonya az utóbbi idők nagy felfedezése itthon, egyre népszerűbb, és szerencsére egyre több helyen kapni. Jó tudni, hogy itthon is megterem, egészséges, alacsony a glikémiás indexe, és egyszerűen elkészítve is nagyon finom, például sütőben sütve, fűszeresen.

vous - 2018.10.11.
Sült édesburgonya Hasselback módra

Az édesburgonya – a krumplihoz hasonlóan – Amerikában őshonos, nem rokonok, csak annyiban hasonlítanak egymásra, hogy mindkettő a föld alatt terem. Nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz, cukorbetegeknek és diétázóknak kimondottan javasolják, mert alacsony a glikémiás indexe, szabályozza a vércukorszintet, és rengeteg rostot tartalmaz. A batátának is nevezett gyökérzöldség bővelkedik B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminokban, valamint gazdag kalcium-, vas-, magnézium-, mangán-, kálium-, foszfor-, nátrium-, szelénforrás, vagyis minden okunk megvan arra, hogy minél gyakrabban fogyasszuk.

Az édesburgonya egyik legegyszerűbb, de istenien finom elkészítési módja, ha beirdalva, fűszeres vajjal locsolgatva sütjük meg. Mutatós, elegáns köretnek is szuper húsok, halak mellé, de akár salátával, párolt rizzsel húsmentes főételnek is tökéletes. A beirdalt, úgynevezett Hasselback módszernekköszönhetően gyorsabban megsül, de főleg az benne a jó, hogy így teljes egészében, minden falatjában átjárják a fűszeres ízek a batátát. Mennyei, és már sütés közben elképesztő illatok töltik be a konyhát!

Fűszeres édesburgonya Hasselback módra

Hozzávalók:

  • 4 közepes édesburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál méz
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • só, bors

Az elkészítéshez kattintsatok IDE!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek