Egyéb kategória

Utazás tudatosan – Spórolási tippek a nagy útra

Kevés jobb dolog van a világon az utazásnál, más kultúrák megismerésénél, új nyelvek tanulásánál, új emberekkel való találkozásnál, a csodás tájakról, építészeti remekekről nem is beszélve, amiket útközben láthatunk. De valljuk be, ez egy igencsak költségigényes hobbi, sokan hónapokat vagy akár éveket is gyűjtenek, hogy eljussanak egy vágyott helyszínre, hiszen nemcsak a jegyek, a szállások, de az ottani időtöltés is sokba kerül. Mutatunk néhány apró trükköt, hogyan lehet megfogni a forintokat.

vous - 2018.10.13.
Utazás tudatosan – Spórolási tippek a nagy útra

Okosan válasszunk

Már a jegyvásárlás és a szállásfoglalás előtt érdemes észnél lenni, hiszen mindig mindenhol vannak akciók, ha megvan a vágyott úti cél, egyszerűen csak figyeljük pár napig-hétig a hirdetéseket, és próbáljuk meg a legjobb ár-érték arányút kifogni a repülőjegyekből és a szállásokból is. Sok helyen úgy is lehet szállást foglalni, hogy az utolsó pillanatig ingyenesen lemondható, így ha választottunk egyet, az nem jelenti azt, hogy nem találhatunk a jövő héten egy sokkal jobbat és olcsóbbat, csak legyünk résen, hiszen már a kezdetekkor is több tízezret megspórolhatunk ezzel. A bevállalósabbak még több pénzt foghatnak meg, ha az úgynevezett coachsurfing, azaz kanapészörf mellett teszik le a voksukat, vagyis helyiek kanapéján húzzák meg magukat a látogatás ideje alatt. Ez persze gyerekkel már nem megoldható, de fiataloknak remek alternatíva.

Mindig tájékozódjunk

Ez a kulcsa mindennek, hiszen az internetnek hála ma már nem a három-négy évvel ezelőtti útikönyvekből kell tájékozódnunk, hanem teljesen friss és naprakész infókat kaphatunk az adott helyről, akár azonnal is. Pár kattintást igazán megér, hogy megtudjuk, hol a legfinomabb valamelyik helyi specialitás – az ilyen izgalmas és mégis olcsó helyek általában nem a turistáknak kiépített helyeken vannak, sokkal inkább az eldugott utcákban, ahova a helyi lakosok járnak.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Pexels
Ajánlott cikkek