Egyéb kategória

Ünnepi dekorálásra felkészülni! Minél előbb dekoráltok, annál boldogabbak lesztek

Egy brit kutatás szerint, azok az emberek, akik már korán elkezdik feltenni a karácsonyi dekorációt, boldogabbak. A boltok lassan már kezdenek felkészülni a karácsonyra, úgyhogy ha imádjátok az ünnepeket, és egy kis boldogságra vágytok, kezdjetek el dekorálni.

vous - 2018.10.14.
Ünnepi dekorálásra felkészülni! Minél előbb dekoráltok, annál boldogabbak lesztek

Stresszes, szorongással teli világunkban az emberek szeretnek olyan dolgokhoz ragaszkodni, ami boldoggá teszi őket, és a karácsony pont ilyen, a karácsonyi dekorálás visszarepít a gyerekkorba.

A díszítés egyszerűen egy horgony vagy út a régi gyerekkori mágikus érzelmekhez. Tehát kezdjétek el korán karácsonyi díszekkel dekorálni otthonotokat, hogy minél előbb kiteljesedjen ez az izgalom – vallja Steve McKeown, a Redbook által megkérdezett pszichológus.

Egy másik pszichoterapeuta szerint az ünnepnapok nosztalgiája pozitív hatással lehet a mindennapi életre is. Amy Morin szerint a nosztalgia segít, hogy a személyes múltatokhoz kötődjetek, és segít, hogy megértsétek identitásotokat. Sokak számára a karácsonyi díszek korai elrendezése a mód arra, hogy újból kapcsolatba lépjenek gyermekkorukkal.

Forrás:
unsplash.com/JakobOwens
Ajánlott cikkek