Egyéb kategória

Egy meglepő gondolat, ami arra motivál, hogy egészséges életmódra váltsatok

Egészséges életmódra váltani nem mindig olyan könnyű, és akkor is jöhetnek buktatók, ha már elindultatok az egészség felé vezető úton. Van azonban egy kiváló motivációs gyakorlat, ami erőt adhat még a legnagyobb bukás után is.

vous - 2018.10.14.
Egy meglepő gondolat, ami arra motivál, hogy egészséges életmódra váltsatok

Hogyan motiváljátok újra önmagatokat, ha egyszer már elbuktatok? Sokan a tapasztalatból tudjátok, hogy ez nem olyan egyszerű, és néha, ha tanácsokat kaptok olyan emberektől, akik nagyszerűen teljesítik az egészségre vonatkozó céljaikat, az inkább elutasítást vált ki belőletek.

A Mind Bodygreen írt egy új tanulmányról, mely egy meglepő és szívmelengető gyakorlatot kínál, amely segíthet legyőzni motivációs akadályaitokat: nézzétek a teljes képet!

A kutatók 220 felnőttet tanulmányozták, akik többnyire ülő életmódot folytattak, ami azt jelenti, hogy mindennapi életükben semmiféle lényeges fizikai tevékenységet nem végeztek. A csoport egy részét arra kérték, hogy gondoljanak magukra egyéniségekként, bátorították őket, hogy töltsenek egy kis időt a családjukról, barátaikról, személyes értékeikről és lelkiségükről való mély gondolkodással, emlékezzenek konkrét pillanatokra, amikor ezekkel az emberekkel és ötletekkel kapcsolatban álltak. A részvevők másik csoportját pedig arra kérték, hogy kevésbé fontos tényezőkre gondoljanak az életükben. Ezután a következő hónap folyamán a résztvevők napi szöveges üzeneteket kaptak további egészségügyi javaslatokkal. Azok, akik az életük nagy dolgairól gondolkodtak el, több időt töltöttek fizikai aktivitással.

Tehát az eredmény: a szeretteitekre és a mélyebb értékekre gondoltok, az motiválhat titeket az egészséges életmódra.

Az egészséges életmóddal kapcsolatos döntések gyakran egy kis önreflexióval és pozitív gondolkodással kezdődnek, hogy tüzet gyújtsanak bennetek, hogy a változtassatok. És a nagyobb képre összpontosítva – az az elképzelés, hogy sokkal többek vagytok, mint a önmagatok és a fizikai testetek -, elérhetitek célkitűzéseiteket az egészséges életmódhoz vezető úton.

Ajánlott cikkek