Egyéb kategória

Sült csirkecomb omlósan, ropogós parmezános polentával

Az örök klasszikusokat, mint amilyen a sült csirke is, a legjobban egy izgalmasabb, nem szokványos körettel a legjobb feldobni, mint amilyen a kukoricadarával készülő ropogósra sült polenta. Amilyen egyszerű, olcsó és gyors alapanyag, éppen annyira hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, pedig a puliszka frissen főzve, de ropogósra sütve is remek!

vous - 2018.10.15.
Sült csirkecomb omlósan, ropogós parmezános polentával

A polenta vagy puliszka, és az alapjául használatos kukoricadara méltatlanul mellőzött alapanyagunk, pedig filléres, gluténmentes és jól készítve nagyon finom. Az olasz konyha gyakran készíti sütve is, a fűszerekkel vagy reszelt parmezánnal elkevert főtt kukoricakását kihűtve és megdermesztve, majd szeletelve, és vajban vagy olajban kisütve. Szuper köret ebben a formában, nagyon egyszerű, a parmezántól illatos és ízes, és ha egy kis nyers kukoricadarában megforgatjuk sütés előtt, akkor isteni finom ropogós lesz!

Sült csirkecomb ropogós polentával

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 1 evőkanál mustár
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 ág rozmaring
  • 2,5 dl kukoricadara + 2 evőkanálnyi a forgatáshoz
  • 5 dl víz
  • 1 dl tej
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek