Egyéb kategória

A párkapcsolati coach szerint ezt a 3 hibát követitek el a leggyakrabban

A hosszú távú párkapcsolaton bizony dolgoznotok kell, mindkettőtöknek. Ne hagyjátok, hogy már az első akadályok közétek álljanak. Figyeljetek oda ezekre a leggyakoribb akadályozó tényezőkre, és hidaljátok át őket közösen.

vous - 2018.10.16.
A párkapcsolati coach szerint ezt a 3 hibát követitek el a leggyakrabban

A Mind Bodygreen párkapcsolati szakértője, Sheryl Paul közel két évtizede segít a pároknak túljutni a kapcsolati nehézségeken, és ez alatt az időszak alatt három olyan akadályt vett észre, ami a legtöbb kapcsolatban megjelenik.

Ez a három leggyakoribb akadályozó tényező a párkapcsolatokban:

  • Elvárjátok, hogy párotok örömet hozzon a kapcsolatba

A párkapcsolat első időszakában még minden szép és jó, de aztán történik valami. És a hiba nem abból fakad, hogy elmúlik a rózsaszínű nagybetűs szerelem, hanem, hogy úgy érzitek, ez a kapcsolat végét jelenti. Pedig csak egy új szakasz kezdődik, megismeritek, hogy a szerelem elkötelezettség, választás és akarat kérdése is. A valódi szerelem azt kérdezi, mit tudtok többet adni, mint amit kaptok? Nem csak párotok dolga, hogy örömet, boldogságot vigyen a kapcsolatba, hanem a tiétek is. Nincs okotok arra, hogy szakítsatok, csak azért, mert az érzések, melyeket általában a szerelemmel társítotok, átalakultak.

  • Nem ismeritek fel, hogy a szerelem és a félelem kéz a kézben jár

Amikor szerelmesek lesztek, teljesen megnyíltok a másik felé, és semmi sem tesz benneteket sebezhetetlenné a sérülések és a veszteség ellen. És ha sebezhetőnek érzitek magatokat, akkor a félelem olyan, mint egy erőd a szív körül, hogy megóvjon a kockázatos lehetőségektől. A szív tudja, hogy a szerelem fáj. Ha nem értitek meg, hogy a szerelem és a félelem kéz a kézben járnak, akkor a félelem megjelenésekor egyből eliszkoltok.

  • Azt hiszitek, hogy az intim együttlét mindig egyszerű

A nászutas időszak véget értével ne ringassátok magatokat a média, a filmek által közvetítette sztereotípiákba, hogy az intim együttlét mindig könnyű. Ez egy hosszú távú kapcsolatban a kötődésről, az őszinteségről szól.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek