Egyéb kategória

Mujaddara – fehérjedús, filléres vegán fogás a messzi keletről

A lencse és rizs kettőse elsőre furcsának tűnhet, pedig egy nagyon egészséges és olcsó, a Közel-Keleten ugyancsak népszerű fogás, amit a régió minden országában előszeretettel fogyasztanak - sokszor köretként, de böjt idején magában is, mivel nemcsak vegetáriánus, de vegán étrendbe is beilleszthető, ráadásul a lencse és rizs együtt fogyasztva teljes értékű fehérjének számít. Nem kell hozzá semmilyen különösebb hozzávaló, és nagyon finom!

vous - 2018.10.16.
Mujaddara – fehérjedús, filléres vegán fogás a messzi keletről

Mujaddara, majadra, mejadra, moujadara, mudardara, madzsadara és ki tudja még hány neve van ennek a fűszeres rizses-lencsés fogásnak, ami az írásos emlékek szerint libanoni gyökerekkel bír, és már az 1200-as évekből fennmaradt írásos emlékek említik. A fűszerekkel összefőzött lencsés rizst karamellizált hagymával tálalják, és leggyakrabban egy kis mentával megbolondított paradicsomos, uborkás salátával kísérik. Pofonegyszerű, egészséges, finom és filléres, mi kell még?

A hagyma első látásra tetemes mennyiségnek tűnhet a receptben, de egyáltalán nem az, mert párolás és karamellizálás közben nagyon összeesik, és egyáltalán nem lesz "szagos", elveszíti harapós és karakteres ízét és illatát, és édessé, krémessé változik, és nagyon jól passzol a fűszeres rizses-lencsés keverékhez.

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek