Egyéb kategória

Török kenyér foszlósan, ropogós magokkal – házilag

Aki szokott olykor török étteremben enni, biztosan ismeri a jellegzetes köralakú, rácsos mintájú kenyerüket, ami foszlós, illatos, könnyű, a tetejét leggyakrabban szezám vagy mák pettyezi, és persze nem csak dekorként szolgál, hanem isteni pörkölt ízt és ropogósságot is ad ennek az isteni péksüteménynek. Frissen a legfinomabb, így érdemes otthon elkészíteni!

vous - 2018.10.18.
Török kenyér foszlósan, ropogós magokkal – házilag
európa kenyerei infografika

Infografika – 10 európai kenyérfajta, amit ismernetek kell!

Van a fehér kenyér. A félbarna. Van félkilós, negyedkilós, burgonyás, paraszt, vitaminokkal dúsított. Ja, igen. Magvas. Meg rozs. Ha többet ismertek, akkor sem biztos, hogy ettetek már. Pedig kenyerekből ezer és ezer változat létezik csak Európában. Most a legismertebb alapkenyereket gyűjtöttem össze, amelyekkel kontinensünk fővárosaiban is találkozhattok, de akár ti is megsüthetitek őket. Mondjuk ma. Folytatás >>>

Ez a fajta török kenyér a legjobb saláták, mártogatósok, kencék vagy szaftos fogások mellé, mert olyan, mintha direkt arra találták volna ki, hogy tépkedjük és tunkoljunk vele, mutatós, laza, partira is tökéletes. A tésztája nagyon egyszerű kelt tészta, amit egy kis olívaolaj tesz ruganyossá, és laposságának köszönhetően gyorsan megsül, igaz, a kelesztést nem érdemes elspórolni.

A magos kenyérkék megformázása sem túl bonyolult, igaz, kell hozzá egy kis rutin, de nem történik semmi, ha elsőre nem sikerül.

Nyugodtan összegombócolhatjuk, majd próbálkozhatunk újra – egyszerűen csak lisztezett ujjbegyekkel sűrűn le kell nyomkodnunk a tésztát, hogy a jellegzetes mintát – kívül a kört, belül a rácsot – megkapjuk, és akkor is finom lesz, ha elsőre egy kicsit rusztikusabbra sikerül.

A török kenyér receptjéért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek