lakás

A 6 leggyakoribb hiba, amit a lakásotok dekorálásakor elkövettek

Teljesen mindegy, hogy a lakásunk inkább bohém művésztanya, minimalista modern otthon vagy esetleg vidékies stílusú, a lényeg, hogy a személyiségünket tükrözze, és jól érezzük magunkat benne. Van azonban néhány gyakori hiba, amit a legtöbben elkövetnek a lakásuk dekorálásakor. Érdemes átbogarászni és végiggondolni, hogy vajon jót tenne-e az otthonunknak egy kis változtatás.

Túl magasra tesszük a képeket

Figyeljünk rá, hogy amikor a képeket a falra tesszük, ne legyen túl magasan. Az az ideális, ha a kép középpontja szemmagasságba került. Persze ha egy egész falat kiválasztunk és teleaggatjuk képekkel, akkor változik a képlet, de egy-egy kép esetében ez az ideális magasság.

Objektum doboz

Túl sok a díszpárna

Puhák, melegek, gyönyörűek és nehéz nekik ellenállni a bútoráruházakban, főleg, ha valamilyen akciót is kifogunk. A huzatok ráadásul könnyen variálhatók, így hajlamosak vagyunk túlzásba esni, ha a díszpárnákról van szó. Figyeljünk rá, hogy a párnák a kanapén fokozzák a kényelmünket, ne akadályozzák azt és próbáljunk harmonikus színkombinációt összeválogatni.

Objektum doboz

Félünk a színektől

Mi is imádjuk a fehéret, a halványszürkét, a drappot, a monokróm letisztultságot, amely egységessé teszi az otthonunkat. De ha nem dobjuk fel pár színes tárggyal, képpel, párnával, takaróval vagy egy-egy színes bútordarabbal, könnyen úgy érezhetjük magunkat a saját lakásunkban, mintha egy bútorkatalógusban élnénk.

Objektum doboz

Olvassátok tovább a cikket!