Kengurufogaton érkezik a karácsonyi csomag – Mit mesélnek mások a gyerekeiknek?

Próbáljátok ki ezeket a kreatív ötleteket az ünnepi fotózás alkalmával!

Közelegnek az ünnepek, és ha családi fotózást szeretnétek, a legtöbb fotóshoz nem árt már októberben bejelentkeznetek. Hoztunk néhány kreatív tippet, ha szeretnétek felkészülten érkezni a fotózásra. Legyen az idei karácsonyi fotótok végre igazán tökéletes!

A Good Housekeeping összegyűjtötte a profi fotósok leghasznosabb ötleteit, amiket bátran bevethettek az idei ünnepi fotósorozatok készítésénél.

 1. Ha eldöntitek a fotózás helyszínét (külső vagy belső), és témáját, sokkal könnyebb lesz felöltözni és felkészülni az alkalomra.
 2. Öltözzetek össze, de ne ugyanabba a ruhába. Válasszatok ki egy közös színt, ami a családtagok más és más ruhadarabjain jelenik meg. Például, ha az anyuka piros ruhát visel, az apa vegyen fel piros nyakkendőt, a gyerek pedig valamilyen piros kiegészítőt.
 3. A gyerekeket vegyétek ölbe, vagy üljetek le melléjük a pokrócra, így egy közeli családi portré készülhet, amely meghitt családi pillanatot örökít meg.
 4. Nézzetek egymásra a képeken, ne csak közvetlenül a kamerába, így őszinte, valódi képek születhetnek.
 5. Ha kellékeket használtok, például egy mesekönyvet, akkor azt valóban használjátok, olvassátok, hogy valódinak is látsszon majd a képen.
 6. Az arcotok legyen fényben, forduljatok a karácsonyfa, vagy egy ablak felé, hogy megvilágítsa az arcotokat.
 7. Mindig a portré alanyaira essen a fókusz, nem kell túl sok dekoráció és körítés, mert az elvonja a figyelmet a lényegről, rólatok.
 8. A szabadban történő fotózásoknál fontos az időzítés, hogy megfelelőek legyenek a körülmények, a fények.
 9. Adjatok a gyerekeknek valami apró feladatot, hogy elvonjátok a figyelmüket a fotózásról, és ne izguljanak. Például őrizzenek egy karácsonyfadíszt, érmét.
 10. A kicsi gyerekeket ültessétek például egy ajándékdobozba, és játszatok velük bújócskát, hogy vidáman előbukkanjanak a dobozból egy kép kedvéért.
 11. Hogyan bírjátok mosolyra a gyerekeket? Énekeljetek nekik karácsonyi dalokat, kérjétek meg őket, hogy még véletlenül se mondják azt, hogy csíz, így csak azért is mondani fogják, vigyétek magatokkal a kedvenc játékukat, grimaszoljatok nekik, játszatok velük.
 12. Vigyetek magatokkal asszisztensként egy plusz családtagot, barátot, aki megnyugtatja, mosolyra bírja a kicsiket.
Forrás:
Noémi Mounier