önbizalom mosoly karizma

Hogyan legyetek magabiztosak anélkül, hogy bosszantónak tűnnétek?

Ha új kihívásokkal néztek szembe akár a munkahelyeteken, akár az élet más területén, az önbizalom és a magabiztosság a kulcsfontosságú. Ez nem jelenti azt, hogy az uralkodó és arrogáns viselkedés előfeltétel a siker eléréséhez. Éppen ellenkezőleg, van mód arra, hogy azt közvetítsétek, hogy hisztek magatokban anélkül, hogy potenciálisan bosszantanátok mindenkit magatok körül.

Egy tanulmány feltárta, hogyan használják a különböző kommunikációs csatornákat az emberek arra, hogy kifejezzék magabiztosságukat, amivel kivívják mások tiszteletét és elismerését. A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy a kutatásban résztvevő több száz ember találkozott egy maroknyi potenciális munkatárssal. Néhány ilyen munkatárs nyíltan magabiztos volt, míg a többiek óvatosabb megközelítést alkalmaztak. Azok a túlzottan magabiztos emberek, akiknek a gesztusaik nem egyeztek meg a mondanivalójukkal, kevésbé voltak szimpatikusak a résztvevőknek, mint a kevésbé magabiztos társaik.

A túl magabiztos embereket csak akkor ítélik meg negatívan, ha csak szóban mutatnak magabiztosságot, ha a nonverbális kommunikáció útján is kifejezik ugyanezt, pozitív megítélésben részesülnek.

Tehát a különböző kommunikációs csatornák használata nagyon is fontos!

Ha magabiztosnak szeretnétek tűnni, ne csak szavakkal, hanem nonverbális kommunikációval, szemkontaktussal, gesztusokkal, határozott hangszínnel, magabiztos testtartással is erősítsétek meg mondanivalótokat.

Forrás:
Unsplash