Egyéb kategória

Csilisbab laktatóan, de könnyedebben – sütőtökkel

A csilisbab igazi laktató, melengető egytálétel, sokan egy kicsit túl nehéznek tartják, ami olykor igaz is, de több zöldséggel és kevesebb, soványabb hússal készítve nagyon jól alakítható, egészségesebbre hangolható. Ha például sütőtököt is teszünk bele, nemcsak könnyebb, de elképesztően finom és szaftos is lesz!

vous - 2018.10.24.
Csilisbab laktatóan, de könnyedebben – sütőtökkel

A húsos, paradicsomos, sok babbal és fűszerrel telepakolt, mexikói gyökerekkel bíró csilisbab nálunk is nagyon népszerű, mert bár jó messzi vidékről való, ízvilágában nem idegen a mi konyhánktól. Érdemes kipróbálni sütőtökkel felturbózva, mert hihetetlenül jót tesz neki ez az édeskés zöldség, lágyabbá, zamatosabbá, szaftosabbá, könnyebben emészthetőbbé és egészségesebbé teszi, mégis megmarad a klasszikus babos-húsos ízvilág.

Ebben a változatban az is jó, hogy kevesebb hús és több zöldség kerül így a gazdag és fűszeres egytálételbe, és ha sovány hússal, például darált pulykával készítjük, akkor még könnyebb, lesz az étel, de sertéssel, marhával, vagy akár a kettő keverékével is készíthető, ha pedig konzerv babot használunk, akkor egész gyorsan elkészül.

A hozzávalókat és a recepteket ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek