arcápolás maszk recept házilag

Próbáljátok ki ezt a természetes, háromlépéses pórustisztító módszert!

A pórustisztítás érdekében számtalan módszert kipróbáltatok már? Ha az arctisztító készítmények és szérumok, arcmaszkok, olajos tisztítás és arckezelések hosszú során túl vagytok, és semmi nem használt, próbáljatok ki egy természetes alapanyagokból álló, házi megoldást.

A Mind Bodygreen számolt be egy kozmetikus módszeréről, aki egy egyszerű, háromlépéses megoldást ajánlott a pórusok tisztítására.

  1. Kétszer egy nap mossátok le vízzel az arcotokat.
  2. Hidratáljatok aloe vera géllel.
  3. Hűsítsetek szódabikarbónával kétnaponta.

Az aloe vera

Nemcsak egy természetes sebgyógyulás elősegítő és gyulladás gátló, hanem egy fantasztikus olajmentes hidratáló szer is. Plusz ez egy természetes gyógynövény, amely felszívja az olajat, és tartalmaz antioxidánsokat, amelyek táplálják a bőrt. Akkor is ajánlott a használata, ha különösen zsírosodik a bőrötök.

A szódabikarbóna

Természetes hámlasztó hatású, amely képes a pattanások, sötét foltok és mitesszerek kezelésére. Meglágyítja a faggyút és a törmeléket, ami megnyugtató tiszta érzést biztosít. Antiszeptikus és gyulladáscsökkentő is, ami tökéletes hámlasztás az eltömődött pórusok számára.

Szódabikarbónás arcpakolás: készítsetek egy pasztát egy kis üvegedénybe 1 evőkanál szódabikarbónával, néhány csepp vízzel és E-vitamin tablettával.

Forrás:
iStock