Egyéb kategória

Ezért káros a körömlakk!

Mi nők mindig szeretünk csinosak lenni, szeretjük, ha tökéletes a frizuránk, a sminkünk, és természetesen a körmünk. A körömlakk alapvető kellék egy nőnek, ám jobb, ha tisztában vagyunk vele, hogy a benne lévő anyagok nem minden esetben veszélytelenek…

vous - 2020.10.04.
Ezért káros a körömlakk!

Az köztudott, hogy a körömlakkok nem egy olyan kémiai összetevőt tartalmaznak, amelynek nincsenek jó hatással az emberi szervezetre, néhány fajtájuk ráadásul kifejezetten káros, amelyek azonnali mellékhatásokat és hosszútávú következményeket is okozhatnak!

Objektum doboz

Toluol

A toluol az egyik legveszélyesebb összetevője a körömlakknak, amely az erős és tartós színért, valamint az egyenletes eloszláért felel. Ez az anyag azért veszélyes, mert hosszútávon károsíthatja az idegrendszert, ráadásul rendellenességet okozhat a reproduktív szervek működésében is.

Formaldehid

A formaldehid egy színtelen gáz, amely, mint kötőanyag játszik fontos szerepet a körömlakkok összetevőiben. Szemirritációt okozhat, de fulladást és asztmás tüneteket is generálhat.

Dibutil-ftalát

A dibutil-ftalát, vagyis más néven DBP, a körömlakk ragyogását és rugalmasságát biztosítja, azonban felboríthatja az endokrin rendszer egyensúlyát és termékenységi problémák is kialakulhatnak miatt, ezen felül pedig még a légutakra is káros lehet.

Ajánlott cikkek