Egyéb kategória

Egy kávé elvitelre – az érzés, ami sokáig elkísér, de minek?

Amikor eldöntöttem, hogy létrehozom ezt a blogot, egy valamit egészen biztosan tudtam: írni fogok a papírpoharas, névre keresztelt, elviteles kávékról. Nem írom le az üzletlánc nevét, szerintem mindannyian tudjátok, miről beszélek.

vous - 2018.10.26.
Egy kávé elvitelre – az érzés, ami sokáig elkísér, de minek?

Nos, ha van valami, ami híven szimbolizálja a FELESLEGES pénzköltést, az számomra ez, az utcán kortyolgatott kávé, amihez nagyjából egy heti adag jobb minőségű szemeskávé áráért jutottunk. Talán nincs is ezen mit magyarázni. Nem éri meg. Nem is értem a motivációt, de ez lehet egyéni ízlés kérdése is, hogy ki mikor, mitől érzi JÓL magát a bőrében.

Ha arra gondolok, hogy ez a típusú kávéfogyasztás mennyi pénzbe kerülne havi szinten akkor is, ha hetente csak két alkalommal élnék ezzel a luxussal, akkor bizony elámulok. Ha ugyanis csak 800 forinttal számolok, pedig van, amelyik ennél is többe kerül… az havi szinten 6400 forintra rúg.

Évente ez az összeg meghaladja a 75000 forintot. És ez csak heti két kávé. Heti két kávé.

Te ne számold össze kérlek, illetve csak akkor, ha már bizsereg benned az igény a változtatásra. Ellenkező esetben jöjjön ki bármilyen magasra is az összeg, úgyis csak megvonod a vállad. Te erre költesz feleslegesen, más meg másra. Igaz, de a saját költéseinkre mi magunk keressük meg a pénzt.

Elfogadom a tényt, néha igényem van nekem is arra, hogy ne OTTHON vagy a munkahelyen igyam meg a napi feketémet, ami nélkül tényleg olyan kis szomorú, és lassú és lehangolt tud lenni egy hétköznap… néha kollégákkal, barátnőkkel vagy a lányommal egy kávézóba is beülök. De ha arra gondolok, hogy 75000 forintból egy luxushétvégét tudok eltölteni azzal, akit szeretek, akkor egészen biztosan képes vagyok a papírpoharas kávé zamatáról, és fílingjéről lemondani.

Egészen biztosan keresek más megoldást… Hogy pontosan mit? A teljes bejegyzést ide kattintva olvashatjátok el >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.