Citromtorta-pohárkrém

Citromtorta egyszerűsítve, selymes pohárkrémnek

A pohárkrém annyira jó műfaj, sokkal egyszerűbb, mint egy sütemény, mégis mutatós, és akár egy torta komplexitása megidézhető benne, ennél a citromos változatnál mindenképpen. Csupa krém, egyszerre lágy és friss, amit ropogós kekszmorzsa tesz tökéletessé.

Intenzíven citromos, nagyon selymes krém a lényege ennek a desszertnek, ami mascarponés-vaníliás tejszínhabbal és édes kekszmorzsával kombinálva maga a tökéletesség. Nagyon egyszerű, a citromkrém pár perc alatt elkészül, ahogy a gazdagított hab is, az összeállítás igazán gyerekjáték, a végeremény pedig tényleg lenyűgöző.

Ez a fantasztikusan finom pohárdesszert előre is elkészíthető, és ha kicsit kicsinosítjuk tálalás előtt, akkor ünnepi desszertként is megállja a helyén, így vendégvárónak is szuper, de egyszerűsége okán gyors desszertnek is ideális a magunk örömére.

Citromtorta-pohárkrém

Hozzávalók:
A citromkrémhez:

  • 3 tojás
  • 3 citrom kifacsart leve - kb. 1,5 dl
  • 15 dkg cukor
  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • csipet só
  • 6 dkg vaj

Valamint:

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg kakaós omlós keksz

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos