nő szomorú

Elvált nők vallanak arról, mit csináltak volna másként

Az idő távlatából gyakran sokkal jobban látjuk, mit rontottunk el vagy mit csinálnánk másként, ha újrakezdhetnénk. Ugyanakkor néha mások tapasztalataiból is sokat tanulhatunk.

Számtalan oka lehet annak, hogy egy kapcsolat vagy egy házasság véget ér. Előfordul, hogy nem sikerül megoldanunk a problémákat, hogy nem kommunikálunk világosan, a szőnyeg alá söpörjük a dolgokat, de az is megtörténik, hogy a kapcsolat kimerül, illetve egyik vagy mindkét ember olyan sokat változik, hogy végül eltávolodnak egymástól. Bárhogy is legyen, minden vég egyben egy új kezdet is, amelybe újult erővel foghatunk, miután levontuk a szükséges következtetéseket.

„Segítséget kellett volna kérnem, amikor szükségem volt rá”

„Egyetlen dolgot bántam meg, azt, hogy nem szóltam, amikor túlterhelve éreztem magam és segítségre volt szükségem. Hagytam, hogy a társadalmi elvárások és a nyomás teljesen rám telepedjen. Azt gondoltam, hogy szuper anyának és feleségnek kell lennem, minden szempontból tökéletesnek. Mindent magam akartam csinálni, így hamar kiégtem. Azért vetettem véget a házasságnak, mert ez tűnt az egyetlen menekülési módnak abból a stresszes életből, amit kreáltam. Visszanézve egyetlen dolgot kellett volna tennem: azt mondanom az exférjemnek, hogy segítségre van szükségem. Ha kommunikáltam volna az érzéseimet, jobb esélyünk lett volna a házaséletre” – írja a blogger, Valencia Morton.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
pexels.com