Egyéb kategória

Mutassatok pozitív szülői példát, hogy gyermeketek ne váljon materialista személyiséggé

Szülőként a gyerekeitek hozzátok fordulnak tanácsért, útmutatásért: mit értékeljenek, hogyan viselkedjenek? A kutatások szerint a materializmus a mai tizenéveseknél riasztóan magasra emelkedett, de ez nem egy olyan dolog, amivel születtetek, vagy bárki DNS-be ágyazódott volna. A materializmus olyan viselkedés, amikor valaki arra fókuszál, hogy megkapja, amit akar, és ritkán értékeli a már meglévő dolgait. Más szóval, nektek kell megváltoztatnotok a véleményeteket, és jó hatással lenni gyermekeitekre az anyagi javakat illetően.

vous - 2018.10.27.
Mutassatok pozitív szülői példát, hogy gyermeketek ne váljon materialista személyiséggé

A titok, hogy olyan gyermekeket neveljetek, akik nem anyagiasak az, hogy átadjátok nekik a hála érzését, az iránt, amit már birtokolnak – állítja egy új tanulmány, melyről a Mind Bodygreen is beszámolt. Két csoportra osztották a kutatás résztvevőit, a serdülők egyik csoportja a szokásos napi tevékenységeit végezte, és naplózta ezeket, a másik csoport azt rögzítette miért és kinek volt hálás nap, mint nap. Minden résztvevő 10 dollárt kapott, amit megtarthatott, vagy jótékonysági célra fordíthatott. Azok, akik naponta hálát adtak valamiért, nagyobb részben adományoztak pénzt jótékony céllal.

A tanulmány egyik szerzője szerint a hála a kulcsa a materializmus csökkentésének.

A hála gyakorlásának egyik módja, hogy ösztönzitek a gyerekeket, hogy írják le minden nap, miért, vagy kinek voltak hálásak. A kaliforniai pszichiáter, Dr. Monisha Vasa szerint egy másik módszer arra, hogy a gyerekeknek megtanulhassák a hálát, hogy véletlenszerű, jóindulatú cselekedetekkel mutassatok példát nekik. A jóindulatú cselekedetekben való részvétel és a családban való részvétel lehetővé teszi a kapcsolatok és a pozitív tapasztalatok összekapcsolását, amelyekért mindannyian hálásak lehetünk.

A hála és a köszönet apró cselekedetekben is megjelenhet, például, amikor gyermeketek segít a vacsorakészítésnél, és ezt megköszönitek neki, hálásak vagytok a segítségéért. Ne felejtsétek el, a gyerekek tanulnak a szülői példából, magatartásból, viselkedésből.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek