Egyéb kategória

Eláruljuk, hogyan kell függönyt mosni, vasalás nélkül!

Akár túl vagyunk az őszi nagytakarításon, akár nem, egy újabb házi praktika mindig jól jön: ilyen például az a nagy titok is, amely arról szól, hogy hogyan kell kimosni a függönyt úgy, hogy utána ne kelljen vasalni.

vous - 2018.10.29.
Eláruljuk, hogyan kell függönyt mosni, vasalás nélkül!

Nyugodt szívvel ki merjük jelenteni, hogy valószínűleg nem mi vagyunk az egyetlenek, akik nem szeretnek vasalni. Különösen akkor nehéz rávenni magunkat erre, amikor a vasalni való ruhák végeláthatatlan módon tornyosulnak előttünk és el sem tudjuk képzelni, hogy egyszer elfogy majd az összes és szépen összehajtogatva várják a sorsukat a szekrény polcain. És ezt a látványt olykor még tetézik a függönyök is.

De ennek vége, már ha beválik a házi praktika, amit mindenképp érdemes kipróbálni, nincs sok vesztenivalónk. Nézzük is, mi ez a nagy titok.

Először is érdemes észben tartani, hogy a függönyöket ajánlott kirázni, kiporolni, mielőtt kimossuk őket, Ráadásul érdemes előáztatni is azokat – hiszen mindenki káprázatos fehér színben ragyogó függönyöket szeretne látni az ablakain. Nos, az előmosáshoz érdemes otthoni fehérítőt használni és nem boltit, mert a vegyszerek gyakran roncsolják a függönyök finom anyagát. Ilyen otthon, szinte minden háztartásban megtalálható fehérítőszer a szódabikarbóna, a só és az ecet is.

A mosással kapcsolatos infókat nézzétek meg ITT!

Forrás:
StockSnap/Ali Inay
Ajánlott cikkek