Egyéb kategória

Spórolás: ne csak a számlákra tegyetek félre!

Ha van pénzünk a bankban, az remek érzés. Mert megnyugtató, hogy be tudjuk fizetni a számlákat, a maradék pedig megmarad későbbre. De fontos, hogy a megtakarítás közben gondoljunk magunkra is, arra, hogy ha valami szórakoztató dologhoz támad kedvünk, azt is könnyen tudjuk finanszírozni.

vous - 2018.10.30.
Spórolás: ne csak a számlákra tegyetek félre!

Mert mindig csak arra gondolunk, amikor félretesszük a kis pénzünket, hogy majd ha kell valamire, hirtelen, sürgősen, vészhelyzetben, akkor lesz a számlánkon pénz, amihez hozzányúlhatunk, amiből ki tudjuk fizetni. És ha arról van szó, hogy magunkra költsük, utazásra, egy új kabátra, vagy a szeretteinkre, akkor inkább nemet mondunk, mert nem költjük el, mert mi van, ha majd pont akkor lesz rá szükségünk.

Megvan ennek a hozzáállásnak a logikája, persze. De sosem szabad elfelejteni, hogy mi is fontosak vagyunk, hogy most élünk, hogy most gyűjthetjük az élményeket. Okosan, de azért nyugodtan költsünk magunkra is! Nehéz megváltoztatni a szokásainkat és a gondolkodásunkat, ez világos. De miért rossz az, ha évente egyszer elmegyünk egy távoli országba pihenni?

Olvassátok a cikk folytatását ITT!

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek