Egyéb kategória

A joghurt jót tesz az egészségnek, segítünk, hogy melyik változatot válasszátok

Figyelembe véve, hogy probiotikumokat, kalciumot, káliumot és fehérjét tartalmaz, a joghurt az egyik legegészségesebb étel, amelyet ehettek. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy milyen fajta, milyen ízesítésű, és milyen zsírtartalmú joghurtot fogyasztotok.

vous - 2018.10.31.
A joghurt jót tesz az egészségnek, segítünk, hogy melyik változatot válasszátok

A Women’s Health szakértője szerint, bár sokan előnyben részesítitek a görög joghurtot, tápértékeiben valójában nagyon hasonlít a normál joghurtra. A görög joghurt több proteint, viszont kevesebb cukrot tartalmaz. A lényeg, hogy az ízesített joghurtok helyett mindenképpen válasszátok a natúr változatokat, amiket saját magatok ízesíthettek friss gyümölccsel, mézzel, fahéjjal.

Milyen előnyei vannak a joghurtnak?

Amellett, hogy kalciumban és fehérjében gazdag, olyan „jó baktériumokat” is tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert, és javítják az emésztést. Ezek a probiotikumok.

Magas, alacsony zsírtartalmú, vagy telített zsírsavaktól mentes joghurtot válasszatok?

Egy kevés telített zsír, mint például az a mennyiség, amelyet egy 2 százalékos joghurtban találtok, még jó hatással van rátok. Kerüljétek a magas zsírtartalmú változatokat is, de a telített zsírsavaktól mentes joghurtokat is, mert azok több hozzáadott cukrot tartalmaznak.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek