Szellemes habcsókos muffin Halloween

Habcsókos muffin - szellemsüti Halloweenre

Akit kicsit is megcsap az egyre népszerűbb Halloween partik szele, vagy akár a gyerekek kedvéért szeretne valami "rémisztőt" készíteni, annak tökéletes megoldás a jópofa szellemekkel felturbózott muffin. Egyszerű, ráadásul ki ne szeretné a habcsókot, hiszen ebből készülnek ezek a duci és mókás kis fantomok...

A muffin alapváltozatban is mindig nyerő desszert partira, gyerekzsúra, amolyan önálló kis egyszemélyes tortácska, és Halloween alkalmából is nagyon praktikus, mert jól dekorálható. Az egyik legegyszerűbb módja ez a habcsókos változat, mókás és garantáltan sikert arat, igaz, nagyon kell ügyelni arra, hogy a felvert tojásfehérje nagyon kemény legyen, érdemes bele egy kis citromlevet és étkezési keményítőt is tenni, hogy igazán jó legyen a tartása, és jó tudni, hogy nem lehet elrontani vagy túlverni, csak meg kell adni neki az időt. Emellett alacsony hőfokon, 90-100 fokon kell sütni, vagyis inkább szárítani, ehhez viszont elő kell sütni a mufinokat előtte, hogy azok azért rendesen átsüljenek.

Muffinalapnak bármilyen jól bevált saját recept használható, mi most egyik kedvencükkel, a narancslével és tejföllel készülőt választottuk, isteni natúr változatban is, puha és könnyű. A receptet amúgy érdemes eltenni karácsonyra is, mert egy kis zöld ételfestékkel színezve a tojáshabot szuper kis karácsonyfákká változtathatóak majd a szellemek. ;)

Az elkészítést és a hozzávalókat nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos