szakítás

Ez lehet a valódi oka annak, hogy egy boldogtalan kapcsolatban ragadtatok

Az igazság az, hogy a szakítás mindkét fél számára nehéz. Nem léphettek ki egy párkapcsolatból anélkül, hogy ne bántanátok meg a másikat, de sajnos van úgy, hogy bármennyire is akarjátok, a kapcsolat nem működik. Miért döntötök mégis a folytatás mellett, ahelyett, hogy szakítanátok? Az okokat a másik fél érzéseinek előtérbe helyezésénél kell keresni.

A Mind Bodygreen számolt be egy új kutatásról, mely szerint az emberek hajlamosabbak a szakítás helyett egy rossz kapcsolat folytatására, ha úgy érzik, a másik félnek szüksége van erre a kapcsolatra. A kutatás eredményei szerint, amikor az emberek úgy vélték, hogy a partnerük nagyon elkötelezett a kapcsolat iránt, kevésbé volt valószínű, hogy a szakítást választották. Ez olyan emberek esetében is igaz, akik nem igazán kötelezték el magukat a kapcsolatban, vagy akik személyesen elégedetlenek voltak a kapcsolattal.

Nem biztos azonban, hogy ami a partnereteknek a legjobb, az a legjobb nektek is.

Persze vannak pozitív példák, amikor idővel a párok helyrehozzák a kapcsolatukat. De végtére is, hosszú távon ki szeretne egy olyan partnerrel kapcsolatban lenni, aki csak belekényszeríti magát a helyzetbe?

A szakítás legjobb módja, ha meghozzátok a döntést, követitek azt, és száz százalékban őszinték lesztek párotokkal az érzelmeitekkel kapcsolatban, és azzal kapcsolatban, hogy miért döntöttetek a szakítás mellett. A szakítás a legnehezebb dolog, de ha úgy érzitek, hogy a kapcsolat nem működik, minél előbb szakítotok, annál jobb.

Fontos, hogy tiszteljétek a másik érzéseit, de a saját érzéseitekről sem szabad megfeledkeznetek!

Forrás:
pexels.com