Egyéb kategória

Tények és tévhitek a hajatokról

Fejünk, megjelenésünk egyik fő dísze, sokat foglalkozunk hát vele – mégsem tudunk még eleget a hajunkról, sem arról, pontosan mivel is ártunk neki.

vous - 2018.11.01.
Tények és tévhitek a hajatokról

Miért ne hordjuk összefogva sokat a hajunkat?

A most 22 éves Diva Hollands kiskorától kezdve balettozott, ott pedig szinte kötelező  a szoros kontyba fogott haj. Diva így is hordta hosszú éveken át a haját, ám a homlokánál elkezdett kopaszodni. A hajhullás olyan mértékű volt, hogy a lányt csúfolták az iskolában, és még a barátja előtt is takargatta a homlokát. Diva ma már kétgyermekes anyuka, aki végül hajbeültetést csináltatott, mert a terhességek alatt tovább hullott a haja. Mások is felhívták már a figyelmet arra, hogy a homlokvonal kopaszodása  – sok minden más ok mellett – a szoros kontyok miatt is előfordulhat. Ha hullik a hajunk, mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat, de gondoljunk arra is, hogy a sok szoros konty kifejezetten árt a hajunknak, hiszen folyamatosan húzza, miközben a hajhagymák meg tartanák őket, amíg tudják.

Milyen gyakran mossunk hajat?

Ebben a kérdésben abszolút a hajunknak kell döntenie. Manapság az a divatos, ha valaki minden reggel hajat mos, és frissen szárított frizurával megy dolgozni, de valljuk be: nem vagyunk mind modellek. Ha száraz, érzékeny a fejbőrünk, akkor a mindennapos hajmosás tovább ronthat a helyzeten, megfosztva fejbőrünket a teljesen természetes módon termelődő védekezőrétegétől. A bőrgyógyászok szerint hetente kétszer bőven elég hajat mosni, akinek pedig érzékeny a bőre, válasszon bio kímélő samponokat, vagy gyógyszappanokat, amelyek természetes összetevőket tartalmaznak. Ha tehetjük, kerüljük a direkt szárító hatású samponokat, amik azért lettek úgy megalkotva, ahogy, hogy rávegyenek a hajbalzsamok és különböző utóápoló termékek használatára.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek