Egyéb kategória

Sült zabkása banánnal – egészséges muffin pofonegyszerűen

A sült zabkása egyszerűen imádnivaló, olyan, mint egy süti, mégis egészséges, nagyon egyszerűen elkészíthető, az alaprecept pedig úgy variálható, ahogy éppen kedvünk tartja. Reggelinek, uzsonnának is tökéletes, és könnyen magunkkal vihetjük munkába, iskolába, piknikre vagy akár kirándulásra.

vous - 2018.11.02.
Sült zabkása banánnal – egészséges muffin pofonegyszerűen

Zseniálisan egyszerű, nagyon finom, puha és illatos, és gyakorlatilag bármivel megbolondítható a muffinformában sült zabkása. Az alaprecept gluténmentes, de könnyen laktózmentessé is tehetjük növényi tejjel, sőt vegánná is, ha a tojás helyett lenmag-tojást használunk.

Bögrés recept, így tényleg szuperegyszerűen kimérhető hozzá minden, és az is jó, hogy a "tésztába" is tehetünk ízesítőket, de akár a tetejét is megpakolhatjuk ezzel-azzal, és ha muffinnak sütjük, egyszerre készülhet több változat is. A muffinok 3-4 napig frissek maradnak, de le is fagyaszthatjuk, hogy bármikor legyen egészséges reggelink, uzsonnánk vagy nasink, és érdemes kipróbálni mogyoróval, mandulával, kókusszal, csokidarabokkal, aprított aszalt gyümölcsökkel gazdagítva, fahéjjal, gyömbérrel, kakaóporral felturbózva – ez egy alaprecept, ami bátran variálható!

Nézzétek meg a hozzávalókat és az elkészítést ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek