Vannak, akik imádják, mások kifejezetten elutasítják a sütőtököt, de ezzel a finomsággal mindenki meggyőzhető, ebben biztosak vagyunk! Aranyszínű, puha, könnyű, sajtos és nagyon finoman fűszeres, nem érződik benne a sütőtök, isteni illata van már sütés közben, így nagy kihívás kivárni, míg szeletelhetőre, legalább langyosra hűl...
Nagyon egyszerű és gyorsan összeállítható, könnyebben kezelhető, de legalább olyan finom, mint a pogácsa, ha vendégvárónak készítjük, de salátával akár önmagában vagy némi felvágottal is tálalható, sokáig friss marad, és nem szükséges hozzá sült sütőtök, így tényleg pikk-pakk összedobható a tészta, a többi a sütő dolga.
A sütőtöknek és sajtnak köszönhetően sokáig friss marad, de mondjuk amúgy sem lenne ideje megszáradni, mert tényleg isteni, és a mi alapreceptünk nagyon jól variálható is – tehetünk bele tökmagot, húsimádóknak pirított bacont, ha nincs friss petrezselymünk, szárított kakukkfűvel is nagyon finom.
Sós sütőtökös-sajtos kenyér
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!