haj

A sokoldalú teafaolaj

Sokat hallani arról, hogy a kókuszolajat hányféle módon tudjuk hasznosítani nemcsak a konyhában, de a fürdőszobában is. Viszont tévedünk, ha azt hisszük, hogy a kókusz olaja az egyetlen, aminek ennyiféle arca van! A teafaolaj hasonlóan sok funkciót betölthet a háztartásunkban, szóval megéri beszerezni egy üvegcsével, és kipróbálni, hol, milyen szolgálatot tehet nekünk ez az illatos kis kencefice.

A teafaolaj kiváló fertőtlenítő, és segíti a regenerációt is. Ausztráliában már évszázadok óta használják a bennszülöttek, de a modern tudomány csak most kezdi felfedezni magának. Azért a turmixunkba ne tegyünk belőle, mert megemészteni nem igazán tudjuk, összegyűjtöttünk pár egyéb felhasználási módot.

Egészséges fejbőr

Ha a sok hajmosástól, kemikáliától, vagy a száraz, fűtött levegőtől és az örökös sapkaviseléstől kiszáradt a fejbőrünk, és viszket is, legközelebb tegyünk pár csepp teafaolajat a samponhoz, és úgy masszírozzuk bele a fejbőrünkbe! Táplálja és tisztítja, és a korpa ellen is hatásos. Márpedig az egészséges fejbőr alapja az egészséges hajnak!

Illatos edzőcucc

Valljuk be, aki rendszeresen használja edzőcuccát, biztos találkozott azzal, hogy egy idő után nagyon nehéz kimosni belőle a kellemetlen szagokat. A teafaolaj kiváló frissítő, semlegesíti a mélyre beivódott baktériumokat – csak tegyünk két teáskanállal a legközelebbi sportruhamosásba, és nyoma sem lesz az egyébként kemény munkáról és kitartásról árulkodó szagoknak.

Olvassátok tovább mire jó még a teafaolaj.

Forrás:
Unsplash