Szép a páva blog Brüsszel

Egy magyar lány Brüsszelben

Hosszú hétvége egyik napján Brüsszelbe mentünk a Wizzairrel. A belga főváros tipikusan azon városok egyike, amire szerintem egy nap is elég a látványosságok megtekintésére. Ezért, hogy megünnepeljük egyúttal az egyéves évfordulónkat, egynapos városnézést terveztünk – írja Szép a páva névre keresztelt blogján Papp Mimi.

Mivel a Wizzair reggel indít oda (6:15) és este vissza (21:45) is gépet, ezért költséghatékonyan tudtuk az utazásunkat kivitelezni. Ebben a bejegyzésben kis útikalauzt adok arról, hogyan lehet időben és pénzben is legjobban kijönni, ha valaki rapid kirándulást szervezne ide.

A reggel 6:15-kor induló repülőgép körülbelül 8 órakor érkezett meg a Charleroi Airportra. Több lehetőség is van arra, hogy bejussunk a városba, de a legolcsóbb és leggyorsabb az Airport Shuttle Bus (helyben megvéve 17€/út, retúr jegy 31€), ezzel 40-50 perc alatt Brüsszel belvárosába jutottunk a Gare du Midi-hez. Innentől gyalogosan folytattuk az utunkat, elsőként a Halle Gate elnevezésű, több, mint 600 éves, mesébe illően gyönyörű épületet néztük meg, ami az egyik leglenyűgözőbb, középkori épület Brüsszelben.

Objektum doboz
Objektum doboz

Kis utcákon átkelve, és egy lift segítségével, megnéztük a Brüsszeli Igazságügyi Palotát, amit tataroztak éppen, de ettől függetlenül is páratlanul szép. A Palotától elindultunk egyenesen a Brüsszeli Park irányába, és rengeteg nevezetességgel találkoztunk.

A Notre Dame du Sablon, aminek a jelentése, hogy "a mi Sabloni hölgyünk" egy gyönyörű gótikus templom volt, amit mindenképp megéri megnézni, már csak azért is, mert magyar vonatkozása is van a templomnak, mivel Zita királyné – utolsó magyar királyné – hamvai a templomban kerültek elhelyezésre. Folytatva utunkat elérkeztünk a hatalmas térre, a Place Royale-ra. Itt megnéztük a Saint-Jacques templomot, vele szemben pedig a híres Zenemúzeumot. 

A cikk folytatásáért és sok-sok fotóért kattintsatok a blogomra >>>