Tunkolós tojás - shakshuka egyszerűsítve

Tunkolós tojás - shakshuka egyszerűsítve

A tojás az egyik legjobb reggelinek való, mivel gyorsan elkészül, laktató és kiadós, ugyanezen okból mondjuk gyors vacsorának is ideális, viszont nem árt néha variálni, hogy unalmassá ne váljon. Ez a tunkolós változat fűszeres, melengető, tulajdonképpen a shakshuka egyszerűsített változata.

A shakshuka tulajdonképpen egy lecsóféle, amit Marokkótól Izraelig mindenhol készítenek, sőt kezd világszerte népszerűvé válni, mert annyira egyszerű, kiadós és finom. A mi lecsónktól leginkább abban tér el, hogy több paradicsomot használnak hozzá, más a fűszerezése, illetve a végén egész tojást ütnek a tetejére, amivel összesütik, majd pitával tálalják.

Ez a tunklós tojás még ennél is egyszerűbb, hiszen jól befűszerezett paradicsomszószt kell csak keverni hozzá, mehet bele a tojás, mellé pedig csíkokra vágott kenyér, hogy jókis ropogós pirítóssal lehessen tálalni, és irány a sütő. Kényelmes reggelinek vagy gyors vacsorának is tökéletes, jól átmelegít, mesés az illata és íze is. Aki szereti, tálaláskor egy kis fetát vagy kecskesajtot morzsolhat rá, vagy reszelt sajttal megszórhatja, mert úgy is isteni!

A hozzávalókat és a receptet ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos