Szomorú példa arra, hogyan teszi tönkre a rossz testkép a párkapcsolatotokat

Mérgező rokonaitok

Vajon miért van az, hogy a saját családunk tagjaival tudunk összeveszni a legcsúnyábban? De úgy igazán. Évekig nem beszélősen, halálra sértődötten, soha meg nem bocsátósan…

Tegyük a szívünkre a kezünket, legtöbbünk családjában előfordul egy-egy évek óta tartó kibékíthetetlen ellentét, s ezeknek a veszekedéseknek a kirobbantó oka általában a pénz. De azért sejthetjük, hogy más is áll a háttérben, mint a nagyika öröksége: sok éve dédelgetett sérülések, melyeket csak nyeltünk, nem szóltunk, mert akkor úgy tűnt a legjobbnak. Ám nyilván közrejátszhat az is, hogy amíg a barátainkat mi magunk válogatjuk meg, addig a rokonainkat kapjuk, azaz nem tudunk semmit tenni az ellen, ha egy unokatestvérünk például egy elviselhetetlen fráter. Egy darabig.

Két nehéz eset

Eszter 45 éves: „Az én családi helyzetem elég bonyolult, mindig is az volt, de a lényeg, hogy 25 éves voltam, amikor megszakítottam a kapcsolatot egy rokonommal, méghozzá anyai ágon az utolsó élő személlyel. Nem volt nagy veszekedés, sem szemrehányások, egyszerűen elmondtam neki, mennyire rosszulesett, amit tett velem, és soha többé nem álltam vele szóba. Természetesen anyagilag károsított meg. Eltelt azóta jó pár év, gyakran eszembe jut, kíváncsi vagyok, mi lehet vele. Persze ahhoz túlságosan megbántva érzem magam, hogy felkeressem, azt gondolom, olyat tett, amire nincs sem magyarázat, sem mentség. Foglalkoztat a dolog, és próbálom az ő szemszögéből is vizsgálni az eseményeket, beleélni magamat a helyzetébe, de bárhogy is, akkor sem hiszem, hogy én meg tudnék csinálni egy rokonommal bármi hasonlót. Talán tényleg el kellene engednem már…”

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
iStock.com