Lélek

Az élvezetes jobb, mint a tökéletes – a randevúk terén is!

Randizni jó móka! Megismerni egy új személyt, felfedezni valakit, aki első pillantásra szimpatikusnak tűnik – aztán hogy mi lesz az egészből, az a jövő zenéje.

vous - 2018.11.10.
Az élvezetes jobb, mint a tökéletes – a randevúk terén is!

Van egy pár olyan tanács, amit érdemes megfogadnunk, ha nem csak leendő férjünket szeretnénk megtalálni (nana, ne szaladjunk előre!), de egy kellemes délután is együtt szeretnénk tölteni a kiszemelttel. Következő tippjeinkkel a második randi garantált – persze csak ha mi is akarjuk…

Merj kezdeményezni!

Hagyjuk az elavult nézetet, miszerint a férfinak kell kezdeményeznie! Vegyük kezünkbe a gyeplőt, és hívjuk fel mi. A telefonban legyünk vidámak, és mosolyogjunk akkor is, ha nem látja – a mosolyt hallani is lehet! Ne azzal a hittel álljunk neki a randinak, hogy „erről fogunk majd mesélni közös gyermekeinknek”, a görcsösség csak hazavágja könnyedségünket!

Találkozzunk a parkban egy kávéra!

Vacsora kisestélyiben egy elegáns étteremben? Ugyan, minek feszengjünk a drága díszletek között? A tökéletes első randi helyszíne legyen valami hétköznapi és laza, például sétáljunk egy parkban egy pohár kávéval. Ez azt sugallja, hogy őszintén kíváncsiak vagyunk a másik személyiségére, nem csak kiöltözni akarunk, vagy ingyen koktélozni.

Szórakozz!

A legtöbben ezt rontják el: azt hiszik, a randevú egy állásinterjú, ahol mindkét oldalon helyt kell állnunk: el kell adnunk magunkat a másiknak, és ellenőriznünk kell, a másik méltó-e társaságunkra hátralévő életünkre. Pedig a jó randi szórakoztató: jól érezzük magunkat, megnevettetjük a másikat, és mi is nevetünk vele. A jókedv ragadós, a mi lelkesedésünk átragad a másikra is, márpedig egy őszinte mosolynál nincs szexisebb!

Érdeklődj!

Az első randi során a legjobb, ha kölcsönösen érdeklődtök egymás iránt. A kötelező körök után (család, iskola, munka) jöhetnek a személyesebb témák! Tudjuk meg, mi a hobbija, mik a céljai, hova utazna, ha kapna egy ingyen repjegyet, de akár azt is, mit szokott reggelizni. Merjünk szokatlan kérdéseket feltenni: ki volt a kedvenc mesehősöd gyerekkorodban? Ha állattá változnál, mi lennél? Ez meglepően sok mindent elárul a másikról, ráadásul igazán izgalmas beszélgetés bontakozhat ki közöttetek.

Légy sebezhető!

Ne próbáljunk Miss Tökéletességnek tűnni már az első randin sem, ki akarna egy kényszeres perfekcionistával együtt lenni? Áruljunk el magunkról intimebb dolgokat is, töredelmesen valljuk be gyengeségünket, ezzel ugyanis igazi emberként fog ránk tekinteni a másik. Azért nem kell rá panaszáradatot zúdítani, de ha azt látja, mi is sebezhetőek vagyunk, egy olyan intim légkör alakul ki, ami a bizalom alapja.

Érj hozzá!

Csak semmi tapizás! Egy leheletkönnyű érintés a vállon, amikor kisurranunk a mosdóba, egy nagy nevetés során kezünk megpihen a térdén – csupa semleges terület, mégis óriási ereje van. Érintés hatására oxitocin termelődik bennünk, ami a kötődés kialakulását segíti, ráadásul ezek a gesztusok biztosítják, hogy nem csak barátként tekintünk egymásra.

Elég a játszmákból!

Rázzuk le egyszer és mindenkorra az elérhetetlen jégkirálynő szerepét! Ha ír, arra válaszoljunk pár órán belül, ha hív, vegyük fel a telefont. Nyugodtan viselkedjünk úgy és valljuk be, ha tetszik nekünk a másik – felnőttek vagyunk, nem tinik! Legyünk kedvesek, és fejezzük ki, hogy jól érezzük magunkat a másikkal!

 Forrás: Unsplash

Címkék: #randevú #randi
Ajánlott cikkek