pepper-1704266_960_720

A legjobb anyagcsere-felpörgető ételek

A metabolizmus, vagyis anyagcsere az a biokémiai folyamat, amikor a szervezetbe bekerülő, vagy ott raktározott anyagok lebomlanak, átalakulnak más anyagokká, ezáltal megtermelik a szervezet számára szükséges energiát.

Azonban mindenkinél más ütemben zajlanak ezek a folyamatok, s ahhoz, hogy felgyorsítsuk, megfelelő minőségű táplálékot kell bevinni, mozogni kell rendszeresen és elegendő mennyiségű folyadékot kell inni. Jó hír azonban, hogy ezeken kívül is léteznek olyan ételek, melyek képesek felgyorsítani a szervezetünkben végbemenő lebontó folyamatokat, így sokkal hamarabb indul meg a fogyás.

Erős paprika

Egyes tanulmányok szerint a csípős, az igazán csípős ételek képesek akár 25%-kal felgyorsítani az emberi test anyagcseréjét, méghozzá a kapszaicin nevű anyagnak köszönhetően, mely befolyásolja a vér keringésének sebességét, és ezáltal a szervezet gyorsabban égeti el a tápanyagot.

Teljes kiőrlésű gabona

Ma már szinte minden diéta alapeleme a gabona, azok közül is főként a teljes kiőrlésűeket szokták ajánlani: búzát, zabpelyhet, rizst és a kukoricát. Ezek ugyanis olyan tápanyagokat és összetett szénhidrátokat tartalmaznak, melyek felgyorsítják az anyagcserét azáltal, hogy stabilizálják az inzulinszintet.

Nézzétek meg a többi ételt is!

Forrás:
pixabay