zero waste üveg

Gondoltátok volna, hogy ennyi mindent rejthet egy befőttesüveg?

A befőttesüvegekről általában a kedvenc házi készítésű lekvárotok, befőttetek, savanyúságotok jut eszetekbe. Pedig ezek a kisebb, nagyobb üvegcsék számtalan kreatív ajándékötletet rejthetne. Egy kis kézügyességgel személyre szóló meglepetést készíthettek belőlük.

A befőttesüveg meglepikhez nem kell más, mint egy dekoratív befőttesüveg, néhány kellék, és egy kis kézügyesség. Általuk szeretteitek számára igazán személyre szóló, kézzel készült ajándékokat alkothattok. A Redbook listájából válogattunk nektek néhány ötletes ajándéktippet.

Növényimádóknak

A szélesebb nyílású befőttesüvegekből csodás kaspót készíthettek a kicsi pozsgás növényekhez. Az üveget dekoráljátok, fessétek kedvetekre, és ültessetek bele egy-két kis pozsgást.

Objektum doboz

Gyertyaimádóknak

Az üres befőttesüvegből gyertyatartó is készülhet, fessetek rá karácsonyi mintát, ünnepi színeket, és kész is az igazán személyes gyertyatartó.

Konyhatündéreknek

Válogassátok össze kedvenc téli fűszereiteket, helyezzétek el egy befőttesüvegben, kössétek át az üveget egy szalaggal, és kész is a karácsonyi fűszertartó egy kis fűszerválogatással. Az üveget megtölthetitek egy leves száraz hozzávalóival is, amihez mellékeljétek a különleges téli leves receptjét.

Objektum doboz

Objektum doboz

A varrás szerelmeseinek

A befőttesüveg tetejére ragasszatok rá egy tűpárnát, ebbe tegyetek tűt, gombostűt. Magába az üvegbe helyezzetek bele cérnákat, gombokat. Kész is a mini varrókészlet.

Kávé- és teaimádóknak

Kávé- és teakedvelő barátaitoknak készíthettek egy különleges válogatást. Kis kiszerelésű teákat, kávékat válogassatok össze, tegyétek egy-egy befőttesüvegbe, helyezzetek mellé kis csomag barnacukrot, édesítőt, mézet. Az üveget tetszés szerint dekoráljátok.

Házi kedvenceknek

A kutyátok, cicátok nasiját is elkészíthetitek szép befőttesüvegben, hogy jól mutasson az ő ajándékuk is a fa alatt.

Objektum doboz

Objektum doboz