Egyéb kategória

Így csökkentsétek le a műanyagok használatát az irodában

A műanyagpoharaktól kezdve, a csomagolásokon át, a műanyag mappákig számtalan olyan dolog van egy irodában melyet környezetbarát anyagokra cserélhettek. Mutatunk néhány példát, hogyan vágjatok bele a műanyagok mellőzésébe a munkahelyeteken.

vous - 2018.11.10.
Így csökkentsétek le a műanyagok használatát az irodában

Az Eco-Age írt arról, hogy az EU-parlament az Európai Unióban tervezi bevezetni az egyszeri felhasználású műanyag tárgyak betiltását – beleértve a szívószálakat, a tányérokat és az evőeszközöket – azzal a céllal, hogy megóvja óceánjainkat a műanyag-szennyezéstől. Ez nagyszerű lépés, hiszen az óceáni műanyag válság léptéke szörnyű magaslatokig jutott, előrejelzések szerint 2050-re több műanyag lesz a tengerben, mint hal. Az új jogszabályok nem terjednek ki minden műanyag termékre, de a vállalatoknak és a magánszemélyeknek el kell gondolkodniuk arról, hogy valódi változást hozzanak létre, mert a műanyag-szennyezés egy globális járvány, amivel mindenkinek foglalkoznia kell.

Íme az Eco-Age néhány egyszerű ötlete a műanyag használat csökkentésére az irodákban:

  • Gondoljátok át a beszerzést

A beszerzési folyamatokban vegyétek figyelembe a műanyag felhasználás szempontjait, fontoljátok meg a beszerzett áruk és szolgáltatások környezeti hatását.

  • Használjatok megfelelő edényeket, evőeszközöket és üvegtárgyakat

Használjatok a munkahelyeteken is rendes tányért, evőeszközöket, poharat az eldobhatóak helyett. Vigyétek haza a megmaradt ételt, és hasznosítsátok fel újra.

  • Műanyagpalackok tilalma

Vezessétek be az irodában az üvegpalackok, üvegpoharak, bögrék használatát a műanyagpalackok helyett.

  • Kerüljétek a műanyag akasztókat

A műanyag akasztók, vállfák helyett válasszátok a fából készülteket.

  • Változtassatok a szokásokon

Gondoljátok át, milyen egyéb műanyag használati tárgyakat lehetne más anyagból készült tárgyakkal helyettesíteni az irodában.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek