Egyéb kategória

Ezért ne mossátok együtt a konyharuhát a többi szennyessel

Mosni manapság nagyon egyszerű, hiszen a modern gépek mindent megcsinálnak helyettünk. Ám úgy néz ki, a ruhák szétválogatását továbbra sem ússzuk meg…

vous - 2021.04.19.
Ezért ne mossátok együtt a konyharuhát a többi szennyessel

Az energiatakarékos, környezettudatos mosás során igyekszünk minél kevesebb vizet és áramot elhasználni. A mostani gépek már harminc fokon is tökéletesen tisztára mossák a ruhákat, a mosószerek koncentráltak, vagy használhatunk teljesen természetes anyagokat, mint a mosódió vagy a borostyán. További spórolási lehetőséget jelent, ha nem használunk szárítógépet, hanem a vizes ruhákat a kötélen hagyjuk maguktól megszáradni. Igen ám, de az alacsony hőfokon történő mosásnak megvannak a maga hátulütői: minél hidegebb a víz, annál kevesebb kórokozó pusztul el mosás közben.

Bacilevesben mosunk

Mivel a modern mosógépek dobjai nagyok, és sok kilónyi ruhát is ki tudnak mosni egyszerre, sokan nem szelektálnak olyan alaposan, és szinte mindent együtt dobnak be a gépbe. Ha ecetet használunk, a ruhák valóban nem fogják össze egymást, ám ha a vegyes szennyesünket még alacsony hőfokon is mossuk, akkor tulajdonképpen langyos, kórokozóktól hemzsegő levesben áztatjuk a ruháinkat, majd azt hisszük, hogy ettől megtisztultak, mert illatosak és foltmentesek. Ám alacsony hőfokon csak a baktériumok nyolcvan százaléka pusztul el, a többi szennyezi az összes ruhát, a kezünket, miközben teregetünk, és még a mosógép falát is.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek