Egyéb kategória

Pácolt tojás rózsaszínben, céklával

A céklasaláta és a főtt tojás külön-külön régi alapdarabok a konyhában, és valljuk meg, önmagukban nem is túl izgalmas egyik sem. Viszont a kettőt összeboronálva céklás tojásnak sokkal izgalmasabb, mutatós és újszerű fogást kapunk, amit előételként vagy köretként, egészséges snacknek is fogyaszthatunk, de vendégvárónak is kitűnő.

vous - 2018.11.11.
Pácolt tojás rózsaszínben, céklával

Akármilyen meglepő, igazából nem újdonságról van szó, hanem egy kevéssé ismert amerikai klasszikusról. A pickled beet eggs, a pink, savanyított céklás tojás Pennsylvania valamikori német bevándorlóinak, illetve leszármazottaiknak volt egyik jellegzetes fogása, de mint olyan sok étel, ez is hamar elterjedt, és leginkább ünnepi alkalmakkor készítik, hagyomány szerint.

Az elkészítése nem sokban tér el a nálunk is népszerű ecetes céklától, kicsit fűszeresebb salátalével készül, hagyma is van benne, és a már kész, de még forró céklához adják hozzá a főtt, hámozott tojást, ami egy nap érlelés alatt átveszi a cékla gyönyörű színét, és finomabb is a páclében érlelve – érdemes kipróbálni!

Savanyított céklás tojás recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek