Egyéb kategória

Párkapcsolati viták: mikor érdemes és mikor nem?

Nincs olyan kapcsolat, ahol előbb-utóbb ne vitatkoznának a felek valamin. Semmi baj nincs ezzel, hiszen két ember nem érthet mindenben egyet, még akkor sem, ha fülig szerelmesek egymásba. De vajon mik azok a témák, amik miatt érdemes időt vesztegetni a szóváltásra, és mik azok, amik miatt nem?

vous - 2018.11.12.
Párkapcsolati viták: mikor érdemes és mikor nem?

Megnyugtató, hogy a szakemberek szerint is normális, ha egy pár vitatkozik olykor. Ez az egészséges párkapcsolat velejárója, hiszen szinte elképzelhetetlen, hogy két ember mindenben egyetértsen, és soha, semmi miatt ne veszekedjenek. A kisebb vitáktól egészen a nagy veszekedésekig bármi elképzelhető, de fontos, hogy a végén mindig úgy zárjuk le, hogy ne maradjon tüske bennünk, békével lépjünk tovább.

Ezeknél a vitáknál valójában az a lényeg, hogy kijöjjön belőlünk mindaz, ami kikívánkozott, ne maradjon bennünk feszültség, a veszekedések alkalmával sokszor őszintébbek vagyunk, mint máskor, mert kevésbé konrolláljuk a mondandónkat. Mégis: törekedjünk a békés lezárásra, na hagyjunk „lógva” semmit, zárjuk le egyértelműen, ne maradjon feszültség miatta bennünk és a párunkban sem. És hogy mik azok a témák, amelyek miatt érdemes vitába bocsátkoznunk, és melyek azok, amik miatt inkább kerüljük? Hát ezek!

Vitázzunk, ha…

  • politikáról beszélünk,
  • arról beszélgetünk, mennyi időt töltünk/töltsünk együtt,
  • nem tudjuk eldönteni, mit nézzünk a tévében,
  • van időnk végiggondolni, hogy mit akarunk mondani,
  • a párunk azt mondja, amit mi hallani akarunk,
  • a párunk mást is be akar vonni a kapcsolatunkba.

Nézzétek meg ITT, mikor nem érdemes vitázni!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek