Egyéb kategória

Elég bizarr mellékhatással jár, ha csak 6 órát vagy annál kevesebbet alszotok

Annak ellenére, hogy tudjátok, hogy negatív következményei vannak az alváshiánynak, sokszor még mindig nehezetekre esik, hogy az összes többi tevékenységetek mellett elsőbbséget élvezzen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. A kevés alvás ismert mellékhatásai mellett most egy még újabbra is fény derült, a dehidratáltság.

vous - 2018.11.13.
Elég bizarr mellékhatással jár, ha csak 6 órát vagy annál kevesebbet alszotok

A Mind Bodygreen által közölt új kutatás egy bizarr mellékhatását fedezte fel a kevés alvásnak, a kiszáradást.

Azok, akik csak hat órát alszanak éjszakánként, koncentráltabb a vizeletük, és 16-59 százalékkal nagyobb esélyük van arra, hogy kiszáradjanak.

Mi az oka ennek?

A szakértők úgy gondolják, hogy mindennek köze van a vazopresszin nevű hormonhoz, amely az éjszaka folyamán, az alvási ciklusban szabadul fel a testben. A vazopresszin segít a szervezet folyadékszintjének kezelésében, megakadályozza, hogy túl sok vizet veszítsetek alvás közben. Az új elmélet szerint, hogy ha nem alszotok eleget, akkor a vazopresszin nem képes elvégezni a munkáját, és ezt a hidratációs szintetek sínyli meg.

Az alvás megfelelő mennyisége mellett a minőség is fontos, hiszen a rosszul alvók is számos mellékhatást tapasztalhatnak.

Amennyiben mégis éjszakáznotok kellene, győződjetek meg róla, hogy elég folyadékot vittetek be a szervezetetekbe.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek