Egyéb kategória

Serpenyős lazac spenóttal – frappánsan egyszerű és isteni

A lazacra leginkább ünnepi ételként tekintünk, pedig gyors és pofonegyszerű, remek fehérjeforrás, amiből percek alatt egészséges és isteni finom fogást kanyaríthatunk. Fűszerezni sem igen kell, natúr formában is tökéletes, és egy kis párolt spenóttal maga a mennyország.

vous - 2018.11.14.
Serpenyős lazac spenóttal – frappánsan egyszerű és isteni

A hal szuper fehérjeforrás, a lazac ráadásul ómega-3 és -6 zsírsavakban is gazdag, az okosok szerint hetente kétszer kellene fogyasztanunk, de ha csak egyszer sikerül, már az is nagy előrelépés egészségünkért. Olyan gazdag az íze, hogy akár csak egy kis sóval, citrommal, natúran is isteni, és pár perc alatt készre süthető, ha friss halat használunk hozzá.

Fagyasztva viszont sokkal pénztárcabarátabb, de ebben az esetben érdemes 6-7 órával korábban kivenni, és a hűtőben hagyni kíméletesen felengedni, így sütéskor szinte olyan textúrát kapunk, mintha frissel dolgoznánk, de így is nagyon egyszerű,

kezdő konyhatündéreknek is épp ezért kedvence.

A lazac klasszikus párosa a spenót, ami szintén egészséges és gyorsan elkészül, itt is használhatunk fagyasztott, lehetőleg leveles spenótot, és míg elkészül, közben pedig összedobhatunk hozzá egy kis fűszeres és pikáns tartármártást, ami már igazán ínyenc szintre emeli ezt az egyszerű, de nagyszerű fogást, de önmagában is isteni.

Serpenyős lazac spenóttal recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek