A sárgaborsó nem tartozik a legfelkapottabb alapanyagok közé, pedig megérdemelné, mert annyi jó tulajdonsága van. Az egyik legolcsóbb alapanyag, rostokban és fehérjében gazdag, laktató, tápláló, és egyáltalán nem nehéz, ha nem habarjuk, rántjuk. Ez a sárgarépával és fűszerekkel készült krémleves rém egyszerű, és fillérekből megvan.
A hűvösebb, szürkébb napokon jólesik egy tál melengető és laktató leves, amihez néha sokkal kevesebb alapanyag és macera kell, mint elsőre gondolnánk. A sárgaborsó például remek alap ehhez, érdemes újra felfedezni és esélyt adni neki, mert nagyon egészséges, remek B-vitamin-forrás, gazdag ásványi anyagokban, így sok kálium, kalcium, magnézium, cink, foszfor, mangán és vas található benne, nem mellesleg sok rostot és fehérjét tartalmaz. Ha csak arra gondolunk, hogy az oly népszerű vöröslencse közeli rokona, már el is felejthetük a rémes menzás betonfőzeléket, és egy új esélyt adhatunk neki egy fűszeres krémlevesként.
Mivel jól fűszerezhető, bármilyen ízvilágot adhatunk neki, itt most némi sárgarépa, fokhagyma, paradicsom került mellé, fűszerként pedig babér, római kömény és pirospaprika, illetve a tüzesség kedvéért némi csili, nagyon finom és különleges, pedig pofonegyszerű alapanyagokkal készül, és teljességgel maceramentes.
Fűszeres sárgaborsókrémleves
Hozzávalók:
A receptet nézzétek meg ITT!