baratok-park-piknik-varos-delutan-naplemente

Így keressetek barátokat egy nagyvárosban

Felnőttként barátokat szerezni nem könnyű, főleg egy nagyvárosban, ahol az emberek hajlamosok inkább az egyik helyről a másikra rohanni, mint barátokat keresni. Van úgy, hogy beleragadtok a megszokott napi rutinba, munka, házimunka, majd másnap kezdődik elölről. De ne hagyjátok, hogy ez így maradjon, inkább tegyétek meg az első lépéseket.

Az új kapcsolatok ápolása, még egy nagyvárosban is, valójában nem kell, hogy nehéz legyen. Csak egy kis aktív, szándékos erőfeszítést igényel - éppúgy, mint a legtöbb dolog az életben – vallja a Mind Bodygreen közösségépítő szakértője.

Íme néhány módszer az induláshoz:

  • Legyetek azok a barátok, akikre szükségetek van.

Gondoljatok bele, milyen emberekkel szerettek beszélgetni. Legközelebb mosolyogjatok többet, vegyétek fel a szemkontaktust minél több emberrel.

  • Találjátok meg a kedvenc hobbitokat, és a hasonló érdeklődésű embereket.

Legyen a hobbitok a festés, a sütés, a sport, vagy bármi, keressetek olyan közösségeket, ahol megoszthatjátok ezt másokkal.

  • Ismerkedjetek online, majd a valóságban is.

A hozzátok hasonló érdeklődésű embereket megtalálhatjátok a közösségi média oldalain is. Ha felvettétek valakivel a kapcsolatot, beszéljetek meg személyes találkozást is.

  • Közösségi applikációk, csoportok.

Keressetek könyvklubokat, fitness csoportokat, sütés-főzés tanfolyamot, ahol új emberekkel ismerkedhettek meg.

Forrás:
Pexels