Adventi naptár

Készítsetek adventi naptárat szeretteiteknek

Ugye nektek is volt gyerekkorotokban adventi naptárotok? Emlékeztek még arra, amikor minden reggel izgatottan vártátok az újabb és újabb ablakok kinyitását? Felnőttként is elkészíthetitek saját ünnepi kalendáriumotokat akár a gyerekeiteknek, akár párotoknak.

Közeleg december elseje, de még van időtök elkészíteni és megtölteni az adventi naptárat. A házilag gyártott megoldás sokkal olcsóbb és személyesebb is a boltban vásárolható naptáraknál. Ráadásul, ha tartós darabot készítetek, amit még évekig használhattok, nem kell majd minden évben újabb és újabb adag csomagolópapír és egyéb hulladékkal terhelnetek a környezetet.

Az ötletek sokszínűségét csak a képzeletetek szabja meg, de azért mutatunk nektek párat, hogy biztosan ihletet kapjatok.

  • Borítékok:

Hajtogassatok kartonpapírból kicsi borítékokat, amiket sorban felfűzhettek. Ezekbe rejtsétek az apró meglepetéseket.

  • Vászon naptár:

Készíthettek textil alapú adventi naptárat is. Egy nagyobb, vastagabb anyagra felvarrt kis vászonzsákokat kössétek át szalaggal. A zsákokba tölthetitek bele minden évben az ajándékokat.

  • Gyufás skatulyák:

Az adventi naptáratok alapja lehet 24 darab gyufásdoboz is. Fedjétek be ezeket színes papírokkal, számozzátok be a darabokat, és töltsétek meg finomságokkal.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz