Ezért vágatják le a hajukat a nők szakítás után

Miért esnek szét ilyen hamar a párkapcsolatok?

Már nem is tervezünk egy életre előre, csak reménykedünk évtizedekben, örök szerelemben, romantikus filmbéli jelenetekben. A valóságban egyre lazábbak a párkapcsolatok, és egyre kevesebb marad belőlük. Vajon miért?

Múló idő

Hol vannak már szegény nagyszüleink sírig tartó házasságai? Hol van az egész életre szóló elköteleződés? Valahol a sublótfiókban az elmúlt idővel együtt. Hiába sóhajtozunk, nem tudjuk visszahozni. Miért ment az a régi korok embereinek, ami ma nem megy nekünk? Vigasztalásunkra szolgáljon, hogy nekik sem ment sokkal jobban, csak más környezetben, más elvárások szerint éltek. Volt egy ház, egy darab föld, és két ember, akik ha akartak volna, sem tudnak kétfelé szakítani kelengyétől az asztallábig mindent. Hát maradtak. És igen, tűrtek, főleg az asszonyok, tűrték a részeges férjet, azt is, aki megverte, megcsalta őket – ez volt akkor a rend. A válás lehetősége szinte fel sem merült, az se mosta volna le magáról, aki a vétlen fél volt a perben. Tisztességes asszonynak az számított, aki első és egyetlen férjével élt, vezette a háztartást és nevelte a gyerekeket.

A bőség zavara

Nekünk meg itt a sokféle társkereső, okostelefonos alkalmazás, a villámrandik, a közösségi oldalak, akár a tengerentúlon is ismerkedhetünk. A világ kinyílt, és már nem kell beérnünk a falu legszebb legényével. Igen ám, de lassan semmivel sem érjük be. Mert mindig van egy jobb, szebb, hatásosabb, lehengerlőbb, aki mellett jelenlegi párunk eltörpül, ha csak fél órára is. Az történik a párkapcsolatokkal, ami a régi háztartási cikkekkel és gépekkel. Régen volt egy mosógép, egy hűtő, egy tévé, egy konzervnyitó, egy szerszám, de az kitartott évtizedekig, akár egy életen át. Ma minden tömeggyártásban, soron, olcsón készül, és tele vannak vele az üzletek. Ha valami elromlott, meg sem javítjuk – úgy is vannak kitalálva, hogy neki se álljunk –, megyünk, és veszünk egy másikat. Párkapcsolatból is olyat szeretnénk, ami instant működik, mint a zacskós leves, és sosem romlik, nem, nem szorul karbantartásra, nem kér sok időt, ráadásul egyszerűen beszerezhető, cserélhető.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
iStock

600

Keressetek megoldást a problémákra!

Olvasátok el ezt a cikket hozzá:

Így csempésszetek egy kis intimitást a beszélgetéseitekbe

A beszélgetések elengedhetetlen részei a párkapcsolatoknak, de az is fontos, hogy mindennapi beszélgetéseitek minőségiek, a köztetek lévő kötődést és vonzalmat erősítőek legyenek. Higgyétek el, mindez nem is igényel annyi befektetett energiát és időt, mint azt elsőre gondolnátok.